
 

 

 

 

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS ON VIRTUAL GENERAL 
MEETINGS 

 

 

 

NO. QUESTION ANSWER 

1.  Can a company conduct its General 

Meeting (GM) including Annual 

General Meeting (AGM) and 

Extraordinary General Meeting 

(EGM) virtually? 

 

  

Yes, section 327(1) of the Companies Act 

2016 (“CA 2016”) provides that, subject 

to the constitution, a company may 

convene a meeting of members at more 

than one venue using technology or 

method that enables the members of the 

company to participate and exercise the 

their rights to speak and vote at the 

meeting. 

 

In the current pandemic Covid-19 

situation, companies are encouraged to 

hold their General Meetings (“GM”) 

including Annual General Meetings 

(“AGM”) and Extraordinary General 

Meeting (EGM) virtually to ensure that the 

restrictions imposed by the Government 

are not breached whilst the provisions of 

the CA 2016 are complied with when 

holding their meetings in a virtual 

environment. 

 

2.  Is a company required to state the 

venue in the notice for a virtual GM?   

 

 

Yes, the company must state the venue of 

its virtual GM pursuant to section 317(2) 

of the CA 2016. 

 

As it is a virtual meeting, the venue in the 

notice of the meeting should state at least 

one of the following - 

 

(a) The URL web address registered with 

MYNIC Berhad; 

 

(b) The physical address of the domain 

Registrant located in Malaysia; or 

 

(c) The physical address of the main 

venue must be located in Malaysia. 

The physical address of the 

Chairman during the meeting may 

be provided as the main venue in 

Malaysia, if needed. 

 



Please see examples below. 

 

Examples: 

 

OPTION (a) – Domain name 

registered with MYNIC Berhad 

 

(a) The Uniform Resource Locator 

(“URL”) of the web address made 

available for members of the 

company to access and participate 

in the meeting (the online 

meeting platform); 

 

(b) The domain registration reference 

numbers (if any).  

 

Illustration: 

  
Venue- 

https://www.ssm.com.my/Pages/

Home.aspx  

 

Domain Registration numbers 

with MYNIC – 

D1A036058 

 

OPTION (b) – Domain name not 

registered with MYNIC Berhad 

 

The physical address of the domain 

Registrant. 

 

Illustration: 

 

Venue- 

[Physical Address of Domain 

Registrant] 

 

ABC Sdn Bhd  

Menara ABC 

No 105, Jalan Damansara 20 

Pusat Bandar Damansara 

52450 Kuala Lumpur 

Wilayah Persekutuan 

Malaysia. 

 

Meeting hosted virtually at- 

https://www.abc.com/Pages.aspx 

 

OPTION (c) – Domain name not 

registered with MYNIC Berhad 

 

The physical address of the main venue 

must be located in Malaysia. The physical 

address of the Chairman during the 

https://www.ssm.com.my/Pages/Home.aspx
https://www.ssm.com.my/Pages/Home.aspx
https://www.abc.com/Pages.aspx


meeting may be provided as the main 

venue in Malaysia, if needed. 

 

Illustration: 

 

Venue- 

[Physical Address of the main 

venue or Chairman address in 

Malaysia] 

 

No 2-10-03, Block 2 

Jalan Bukit Bintang 11 

50000 Kuala Lumpur 

Wilayah Persekutuan 

Malaysia. 

 

Meeting hosted virtually at- 

https://www.xyz.com/Home.aspx 

 

An online meeting platform shall be 

deemed to be in Malaysia if the 

registered domain name is registered 

with MYNIC Berhad (“MYNIC”) or the 

physical address of the Registrant is in 

Malaysia.  

 

For domain names that are not 

registered with MYNIC, there must be 

sufficient proof to show that the 

Registrant’s physical address is located 

in Malaysia. 

 

For clarity, the elements of a URL and 

domain name are as follows – 

 
THE ELEMENTS OF A URL 

https:// www. ssm.com.my /Pages/Home.

aspx 

            Protocol Sub-

domain 

 

Domain Name Path & page 

 

 

3.  Where should be the main venue of 

a company’s GM if the meeting is 

conducted virtually? 

 

 

 

Section 327(2) of the CA 2016 provides 

that the main venue of a company’s GM 

shall be in Malaysia and the Chairperson 

shall be present at the main venue of the 

meeting.  

 

If the company’s GM is conducted 

virtually, the main venue of the meeting 

shall be the URL address of the online 

meeting platform or the physical address 

of the Registrant which shall be in 

Malaysia. Please refer to Question 2 for 

further details. 

 

 

 

https://www.xyz.com/Home.aspx


4.  In a virtual GM, if the Chairperson 

is present virtually during the 

meeting, is he deemed to be 

present at the main venue of the 

meeting?  

 
 

 

Yes, as provided under section 327(2) of 

the CA 2016.  

 

The chairperson is deemed to be present 

at the main venue of the meeting by his 

presence if the URL of the online meeting 

platform is in Malaysia or the physical 

address of the Registrant is in Malaysia.  

 

In addition, the Chairperson must be 

physically present in Malaysia during the 

meeting. As a minimum, the address of 

the Chairperson in Malaysia must be 

stated in the minutes of the meeting. 

 

 

5.  For instance, if a company holds its 

virtual GM where the broadcast 

venue is in Penang and carried out 

via an online platform provided by a 

virtual meeting service  provider and 

the Chairperson attends the meeting 

using the computer from his office in 

Kuala Lumpur, does it comply with 

the provision of Section 327(2) of 

the CA 2016? 

 

Yes, in a virtual meeting, as long as the 

online meeting platform is located in 

Malaysia, the Chairperson shall be 

deemed to be present at the main venue 

by his presence during the virtual 

meeting. Please refer to Question 2 for 

further details. 

 

 

6.  In a virtual GM, for a company to 

prove that the online platform is 

located in Malaysia, is it sufficient if 

the virtual meeting service 

provider’s (VMSP) online platform 

domain is situated in Malaysia? 

 

Yes, the company must prove that the 

online platform domain i.e. VMSP is 

located in Malaysia to ensure that the 

main venue of the virtual meeting is 

located in Malaysia. Please refer to 

Question No. 2 above for further details.  

 

This is to ensure that the company fulfils 

the requirements under section 327(2) of 

the CA 2016.  

 

 

Dated: 8 JUNE 2021 


