Pengumuman & Berita

The Companies Commission of Malaysia (SSM) has published the Best Business Practice Circular 6/2017 (BBPC 6/2017) entitled ‘Business Review Report: Disclosure and Reporting Guide’ as a guidance for companies in Malaysia to report on corporate social responsibility activities...

Orang ramai dinasihatkan supaya berhati-hati dengan tawaran pemberian dana keusahawanan atau geran percuma kepada syarikat sendirian berhad dan enterprise melalui pihak ketiga yang turut dikaitkan dengan nama beberapa inisiatif kerajaan dan badan kebajikan.

Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) ingin menasihatkan orang ramai, supaya berhati-hati dengan penipuan pakej umrah yang ditawarkan oleh individu atau syarikat yang tidak dilesenkan oleh Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan.  

Tawau – Monday, 22 January 2018: Wilfred Lee Vui Ming (accused), company director of Darvel Bay Hybrid Aquaculture Sdn. Bhd.

Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada hari ini mengumumkan pelaksanaan serah simpan ‘Notification of Change Particulars of Officers’ (“CPO”) di bawah Seksyen 58 Akta Syarikat 2016 melalui portal MyCoID 2016.