Announcement & News

Iklan Sebut Harga No. SSM 3/2018, Perkhidmatan Perunding Bagi Menyediakan Pelan Induk Pembangunan (Blueprint) Industri Skim Kepentingan, adalah seperti di bawah:

Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) telah melanjutkan tempoh masa pendaftaran SSM BizTrust secara percuma sehingga 31 Mac 2019. 

Pelanggan yang dihormati, 

Dimaklumkan, Cawangan Baru SSM yang kedua di Sarawak iaitu Pejabat SSM Cawangan Sibu dijangka akan dibuka dan beroperasi pada bulan Mei 2018 di alamat seperti berikut: 

Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) ingin menasihatkan orang ramai, supaya berhati-hati dengan portal-portal palsu yang menjanjikan jaminan pendaftaran atau pembaharuan perniagaan.

The Companies Commission of Malaysia (SSM) has published the Best Business Practice Circular 6/2017 (BBPC 6/2017) entitled ‘Business Review Report: Disclosure and Reporting Guide’ as a guidance for companies in Malaysia to report on corporate social responsibility activities...

Orang ramai dinasihatkan supaya berhati-hati dengan tawaran pemberian dana keusahawanan atau geran percuma kepada syarikat sendirian berhad dan enterprise melalui pihak ketiga yang turut dikaitkan dengan nama beberapa inisiatif kerajaan dan badan kebajikan.